החלטה בתיק עמ"מ 3137/06

: | גרסת הדפסה
עמ"מ
בית הדין הצבאי לערעורים יהודה והשומרון
3137-06
11.7.2006
בפני :
סא"ל שלומי כוכב

- נגד -
:
לאפי מחמוד סעיד חגאזי
:
התובע הצבאי
החלטה
  1. המפקד הצבאי הורה בצו כי המערער הנ"ל יוחזק במעצר מנהלי במשך שלושה חודשים נוספים, עד תאריך 7/10/06, בגין היותו פעיל חמאס המסכן את ביטחון האזור. העצור הובא בפני כבוד השופט רס"ן אדריאן אגסי לצורך ביקורת שיפוטית על הצו. השופט החליט לאשר את צו המעצר במלואו, ועל החלטה זו בא הערעור לו הנני נדרש כעת.

א

ב

ג

ד

ה

ו

ז

  1. ב"כ המערער התנגד למעצר בטענות שונות. ציין כי מדובר במעצר ממושך מאוד - מאז אפריל 2004. החומר כנגד המערער התיישן, ולא נוסף חומר חדש מהותי. אין עוד כל סכנה מצד המערער.
  1. לאחר הדיון הגלוי עיינתי בחומר החסוי, חומר אשר לא מצאתי כי אוכל לחושפו בפני המערער או בא-כוחו מבלי שיהיה בכך כדי לפגוע בביטחון האזור. כבר מעיון ראשוני בחומר החסוי ביום הדיון, התחוור לי כי מיוחסת למערער הגשת סיוע לפעיל צבאי, אשר משום מה שוחרר מן הכלא. מצב מוזר זה, בו מבקשת המדינה מעצר מינהלי של ה סייען, אך מצד שני - את הפעיל הצבאי עצמו משחררים, אומר דרשני.
  1. ביום הדיון הגלוי ביקשתי מהתובע הצבאי (הראשון לעיל) הסבר. הוא בדק את הדברים עם השב"כ, ונמסר לו כי השחרור של הפעיל הצבאי נעשה בטעות. לאחר שנמסר לי הסבר זה, קיימתי היום (6.9.06) בשעות הבוקר דיון במעמד צד אחד עם נציגות השב"כ (דסקאית ויועמ"שית) ועם התובע הצבאי (השני לעיל), על מנת להעמיק בפרטים. הדסקאית מסרה לי כי אמנם הפעיל הצבאי שוחרר בטעות. לא שמו לב לכך שתאריך שחרורו מתקרב, ולא הופק לו צו מעצר חדש. הוא שוחרר ב יוני 2006 ומאז הנו מבוקש למעצר.
  2. אולם עיון בחומר החסוי העלה לכאורה כי הפעיל הצבאי שוחרר כבר בתחילת השנה. התרשמתי לפיכך כי הנתונים שמסרה לי הדסקאית לגבי אותו פעיל צבאי, אינם נכונים ואינם בדוקים. על כן, הפסקתי את הדיון, וביקשתי כי כל הפרטים לגבי הפעיל הצבאי יבדקו שנית.
  3. לאחר שעה קלה, ולאחר שנבדק שוב המידע, התחדש הדיון החסוי. אז הוברר כי אכן הפעיל הצבאי שוחרר כבר בתחילת 2006. כלומר הנו משוחרר כבר כשמונה חודשים (ויש לדברים חשיבות, כמפורט בהמשך). נציגות השב"כ הדגישו כי הוא מיועד למעצר, אולם לא ידעו לפרט אם נעשו בפועל ניסיונות לעצרו. היועמ"שית אף ציינה כי הוא חזר לפעילות צבאית. אולם בהמשך הדיון הוברר כי אין כל ראיות שאכן חזר לפעילות צבאית (להבדיל מפעילות ארגונית בהתאחדות שאינה מותרת).       

א

ב

ג

ד

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>